reede, 14. veebruar 2020

Miks sa tipsutad?

Ma ei ole mõistnud kunagi inimesi, kes joovad paar kokteili/veini õhtul toidu kõrvale. Miks? Mis see sulle annab? Kas see on probleem?

Ma ei ole karsklane. Kindlasti mitte. Käin paar korda kuus väljas ja siis ikka leiab mind baarileti eest kõrvulukustava häälega hüüdmas üks gin toonikuga ja palun mitte see männimaitseline (jah, suht veider, aga eks meil kõigil ole oma kiiksud). Ma tunnen end vabalt ja kui piisavalt vett kokteilide vahele ei võta, siis on seda järgmisel päeval tunda...

Aga.. 

Ma ei joo kunagi õhtusöögi kõrvale, mis see mulle annaks? Pigem võtab. Võtab sügava ja kvaliteetse une. Kui me oleme joonud, siis ei maga me sügavalt ja seega ei puhka ka välja. Kui me pole puhanud, siis ei tööta me järgmisel päeval prduktiivselt. Kui me pole maganud ja produktiivsed, siis me oleme torssis ja päikeseline päev võib olla üsna udune. Siis on meie tuju halb ja käitume teiste inimestega halvasti.

Seda kõike selleks, et teha söögi kõrvale paar õlut/veini/kokteili? Mis see sulle annab?
Ärge kunagi vabandage sellepärast,
kes te olete. 

Ma saan isegi mõnes mõttes aru, kui tegemist oleks kodust välja kasvanud harjumusega (väga ebaterve ja halva harjumusega siiski), aga kas selline alkoholi tarbimine on sõltuvus? Kas see on probleemiks?

Tipsutajad kindlasti ütlevad, et mul pole probleem. Fain, aga tee siis kaks nädalat alkovabalt, söögi kõrvale ainult vesi. Ilmselt ei õnnestu. Ma tahaks siiralt, et ma eksiks, aga...

Võta täna kokteili asemel vett. Maga sügavat ja kvaliteetset und ning selle asemel, et oma sõpradele nähvata, naerata neile ja ütle midagi ilusat.

Kainet reedet 🙂


1 kommentaar:

  1. Mina arvan, et kõik harjumused või nagu sina nimetad, sõltuvused,on väga individuaalsed.Ei ol nii, et jood õhtul kokteili , on magamata öö ja jägrmisel päeval paha tuju.On nii ja naa, ma ei õigusta alkoholi tarbimist, aga sellega on nii nagu iga tegevusega.Vaatan dieedi-ja trennisõltlasi, peaks ju õnnelikud olema, aga paraku mitte kõik.Jookeb trennist trenni , maailm kukub kokku kui keegi pakub tavalist shokolaadi, mitte tumedat, ja ikka tuju paha hirmsast pingutamiset.Minule meeldib ka reisil või hotellis olles õhtusöögi kõrvale klaas veini juua, küll ma seda vett ka jõuan juua.

    VastaKustuta

Kas inimestega halvasti käitumine saab olla põhjendatav?

Sa käitud halvasti/ebaviisakalt/solvavalt/mitte inimlikult.... teenindajaga, sest poes on järjekord liiga pikk ja sul on palav ja sa oled...